SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUD

Patrona del Bisbat de Terrassa

El Santuari de la Mare de Déu de la Salut,  és un temple situat a la serra de Sant Iscle,  al nordest del municipi de Sabadell, i bisbat de Terrassa. Al costat hi ha l'antiga hostatgeria de la Salut i les restes de l'antiga ermita de Sant Iscle .
Tenim notícies que en aquest indret ja a l'any  1373 hi havia una ermita edicada a Sant Iscle i que als vols del 1652 a l'entorn d'una font propera l'ermità trovà una imatge que la van anomenar Mare de Déu de la Font de la Salut. Ben aviat van col·locar-la a l'altar de l'ermita i tot seguit es començà a sentir-hi devoció i des de l'any 1697,cada any, s'hi va celebrant un aplec popular amb actes religiosos.
El 29 de juny del 1876 es construí l'actual edifici de la Salut i al 1907 es completà l'obra amb el campanar. L'interior es decorat amb pintures al fresc i vistosos vitralls.
Al 1947 el Papa Pius XII va coronar la imatge de la Mare de Déu de la Salut i la proclamà patrona de Sabadell.
L'11 de maig de 2008,
en una multitudinària Eucaristia celebrada a la Fira de Sabadell, la Mare de Déu de la Salut va ser proclamada patrona del Bisbat de Terrassa,  Des de aleshores es va instituir el dia 19 d'octubre com a dia de la Solemnitat de la Patrona.

    10 anys de Patronatge